Minden, ami írás, vagy azzal kapcsolatos.

Írjunk kreatívan, éljünk kreatívan!

Írjunk kreatívan, éljünk kreatívan!

Az íróban rejlő ember

Stephen King vall életéről és az írásról - inspirálódunk általa - 1. rész

2023. december 01. - agnessza

Egy sikeres író beavat minket élete főbb mozzanataiba, hogy lássuk, mi tette őt történetmesélővé. Ő nem él a felsorolás közismert eszközével, én viszont megteszem ezt ebben az összegzésben, hogy lássuk, miért lett a közönség kedvence Stephen King.

king_az_irasrol_borito_300dpi.jpg
1. Megélte a mélységeket. - Szerették, de a mindennapokban nem volt ott az édesanya a két pöttöm csöppsége mellett, akik így az életet többé kevésbé maguk fedezték fel.
2. Kapott kezdő lökést. - Mikor kamaszként írogatni kezdett, az édesanyja nem nevette ki, hanem megjutalmazta az írásaiért. Ezzel közvetítette felé, hogy különleges és fontos, amit tesz. Kedvet is kapott arra, hogy íróként fejlessze magát.
3. Állt mögötte egy igazi társ. - A feleségét tekintette ideális olvasónak, ő volt számára a mérce. Nem is csoda, hiszen a házasságuk remekül működött végig a különböző életszakaszok alatt.
4. Mélységesen szerette amivel foglalkozott, így képes volt megújulni újra és újra. Nem ahhoz kellett neki lelki erő, hogy írjon, hanem az írásból merített erőt minden máshoz.

Miután a "rendező úr" levetítette nekünk a pillanatfelvétekből összeállított önéletrajzi  filmjét, a werkfilmmel is előrukkol: könyve második részében fejezetenként végigmegy mindazon a nyelvi eszköztáron, ami egy írónak szükségeltetik az alkotáshoz.

iras_1.jpg
A következő posztban elkezdünk a nyomdokaiban haladni, vagyis a klasszikus befejezés kívánkozik ide:
Folyt. köv.

A bejegyzés trackback címe:

https://irjunkkreativan.blog.hu/api/trackback/id/tr1318271405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása