Minden, ami írás, vagy azzal kapcsolatos.

Írjunk kreatívan, éljünk kreatívan!

Írjunk kreatívan, éljünk kreatívan!

Írás kicsiben

2022. szeptember 28. - agnessza

Mi a megoldás, ha többször felmerült benned, hogy írni kellene valamit, de még mindig nincs semmi a kezedben?
Ha gyakran volt olyan érzésed, hogy van benned valami, amit meg szeretnél írni, de sosem kerítettél rá sort, most itt az alkalom. Megosztok néhány tippet, tanácsot, inspirációt, melyek segítségével könnyedén elindulhatsz az írásbeli önkifejezés útján. Bízz magadban! Meglepően könnyűnek fogod találni. Ezen trükköket bevetve megteheted első lépéseidet az íróvá válás felé.


1. Kezdd kicsiben! Írj aforizmákat! - Ezek rövid, frappáns életbölcsességek. Maximum pár mondat terjedelműek. Semmi kifogást nem lehet felhozni, ehhez nem lehetünk túl elfoglaltak. Agytornának sem utolsó mellesleg. Itt nagyon ott kell lenni fejben, gyorsan nyakon kell csípni a témát és rögtön agyon is ütni. Pl: "A haragtartás pazarlás". Nincs annyi időnk, hogy folyton új barátok után kajtassunk és annyi energiánk se, hogy mindent egyedül oldjunk meg.

bagoly.jpg
2. Írjunk naplót! - Ne olyat, ami óráról órára lebontva szerepelteti a napirendünket. Inkább válasszuk ki a nap tanulságát, vessük papírra és járjuk körül a témát. Röviden ismertessük mi történt, majd emeljük ki, mi szűrhető le ebből. Filozofáljunk egy kicsit! Miért fontos, amire most rájöttünk? Milyen jelentősége lehet mindennek? Milyen lenne, ha ezt más is felismerné? Így aztán alig kapunk észbe, és már írunk is. Az itt szerzett stílusgyakorlatot egyszer első könyvünkben is felhasználhatjuk, vagy akár néhány gondolatot át is emelhetünk majd.


3. Szerkesszünk fotóalbumot! -  Beragasztgatós családi képekkel teletűzdelt régimódi verziót, ahova sztorikat szerkeszthetünk. Az igazi retró fanatikusok kézírással is véshetnek, míg a kütyük szerelmesei esetleg az egészet megvalósíthatják digitálisan. Ajándéknak is remek, érdemes vele foglalkozni!

kep2.jpg
4. Írj blogot! - Blogot is írhatunk bármiről, ami érdekel minket és úgy érezzük, mások hasznára válhat.


5. Írhatunk verset is! - Tudom, sokan ettől visszaborzadhatnak, mivel nehéznek, túl kötöttnek érzik. Pedig a vers igazi felszabadulás a léleknek. A következő blogbejegyzésem versírói tanfolyam lesz. Érdemes követni az írói facebook oldalam, ott mindig hírt adok arról, ha új tartalom került fel a blogra, így nem tudjátok elszalasztani :-).

Bónusz tipp: Írjatok szerelmes levelet! Írjátok meg kedveseteknek, ami a szíveteken fekszik. Ennél édesebb dolgot nem is tehetnétek érte. Biztos jutalomra számíthattok. (A pasik is szeretik a romantikát, főleg ha ez azt jelenti, hogy dicsérjük őket.)
Idézzétek fel magatokban, miért vagytok hálásak ebben a kapcsolatban, mi az, ami a legjobban esik és miért. Próbáljatok olyan momentumot keresni a múltban, ahol igazán éreztétek, hogy boldogok vagytok és a világ kerek körülöttetek. Ha erről sikerül összehozni egy leírást, az irodalmi ujjgyakorlatnak is kiváló és kapcsolatépítés szempontjából sem megvetendő. Minden emberi kapcsolat igényli a törődést. Ha épp nincs párod, egy rokonnak vagy barátnak is írhatsz hálád kifejezéseképp.

A bejegyzés trackback címe:

https://irjunkkreativan.blog.hu/api/trackback/id/tr1817931879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása