Minden, ami írás, vagy azzal kapcsolatos.

Írjunk kreatívan, éljünk kreatívan!

Írjunk kreatívan, éljünk kreatívan!

Egy új út

2022. március 06. - agnessza

Írjunk kreatívan, éljünk kreatívan!

Miben különbözik a ma a holnaptól?

A ma használt színek határozzák meg a holnap lenyomatának árnyalatait.

bagi_budapest_headline_04.jpg

Ha kinézünk az ablakon, láthatjuk az eldobott szemetet és a koszos falakat. De nézhetünk a távolba is, ahol a horizont a természet üdeségét zengi. Mindig tudunk miből ihletet meríteni, mert mindannyiunkban ott izzik az ősi szikra. Létrehozhatunk valami egyedit. A szemétből szobor születhet, a megviselt falak vászon gyanánt kínálkoznak. A képzelet feléled és új távlatokat nyit a holnapra. Minden azon múlik, hogy gazdálkodunk a ma adódó lehetőségekkel.

Egy hétköznap számos kihívásból áll. Azzal kezdődik, hogy ki kell nyitnunk a szemünket. És nemcsak a világot kell meglátnunk, hanem a helyünket is benne. Ahogy halad a nap, egyre több dolgot intézünk. De figyelünk-e arra, ami igazán fontos? Látjuk a megfoghatalan fonalat, amiből a boldogság szövete épül? Érezzük-e a bennünk lobogó életet?

Van választásunk. Egymásba fűzhetjük a fád, szürke pillanatok sorát, ahol megelégedtünk a szokványos megoldásokkal. Vagy használhatjuk a kreativitásunkat és felszabadíthatjuk magunkban az alkotó energiákat.

Számomra az írás a kreatív energiák legfőbb hordozója.

Tulajdonképpen folyamatosan írok, a gondolatfolyam pergeti a filmet. Mérhetetlenül intenzív élmény. Az érzékek felfokozódnak, a tudat ringatózik, a szavak pedig megtalálják a helyüket a szövegben. Mintha egy hallhatatlan szimfónia dallamának engedelmeskednének.

Hiszem, hogy ezt az élményt meg tudom osztani mindazokkal, akik úgy érzik, van mondanivalójuk, csak még nem kezdtek neki a lejegyzésnek. Tervem szerint hetente megjelentetek majd írásokat a kreatív írás folyamatáról, kulisszatitkairól. Egyfajta leckék is lesznek hozzájuk csatolva, sőt feladatok, amik teljesítése és beküldése esetén részt lehet venni egy nyereményjátékban.

Ha van kedvetek ehhez az utazáshoz, nem csak egy könyv írásához kerülhettek közelebb. Az élet soktényezős projekt és a kreativitásnak mindenütt van helye. Ha kreatívan főzünk, vagy kreatívan rendezzük be a környezetünket, máris messzebbre jutottunk. Amennyiben kreatívan neveljük a gyermekünket, az ezer oldalról fog visszaköszönni szétárasztva áldásos hatásait. Ha elköteleződünk a kreatív élet mellett, másképp fogjuk szemlélni a bennünket körülvevő dolgokat, más megközelítéssel viszonyulunk majd a minket érintő problémákhoz. Megláthatjuk a világot a tükör mögül.

Tervem szerint hetente fogok megjelentetni tartalmakat a kreatív írás kulisszatitkairól. Saját írói tapasztalataimat osztom majd meg. Amennyiben úgy érzitek, van mondanivalótok és éreztek magatokban írói ambíciókat, jó helyen jártok. Itt segítséget kaphattok, inspirációt nyerhettek. Ha már próbálkoztatok, csak valahol elakadtatok út közben, itt akár megtalálhatjátok azt a fogódzót, ami új lendületet ad.

Lehetőség lesz apránként fejlődni, írói kihívásokat fogok küldeni hetente. Ha bekülditek az írásotokat, nyereményjátékban vehettek részt!

Ha az élet minden területét átszövi a kreativitás, a világ egyszeriben megváltozik. Mintha a fekete fehér világba beszüremlenének a színek, amik egyre élénkebbé válnak.

Semmi nem lehetetlen, bárki léphet merészen!

Írjunk kreatívan, éljünk kreatívan!


22_02210095.jpg

Felvállalom, hogy mozgalmat szeretnék indítani!

Meggyőződésem, hogy nem kell megelégednünk a középszerrel. Törekedhetünk Többre!

Az írás sok esetben nem is a cél, hanem inkább az eszköz!

Az írás által eljuthatunk azokhoz a mélységekhez, melyek közelebb visznek minket igazi önmagunkhoz. Megismerhetjük általa azt, hogy mire vágyunk leginkább, miben vagyunk tehetségesek és milyen tevékenységet tudnánk sikerrel űzni.

Némelyeknek csak egy új megközelítés lenne ez, amivel számos területen színesíthetné a mindennapi  életet maga körül, ám sokoknak akár új megélhetési források felé is kiinduló pont lehetne!

Nem kell beérnünk az előző generációkra jellemző megközelítéssel, miszerint az életet el kell szenvednünk!

Aktívan is alakíthatjuk az életünket, felfedezhetünk magunkban olyan erőket és hajlamokat, amiknek a létezéséről nem is tudtunk.

Alkothatunk maradandót! Örökséget hagyhatunk a következő generációknak!

Első körben a következőkkel:

Ültess fát! Írj könyvet! Nevelj gyermeket, vagy légy hatással egy közeledben élő gyermekre!

A mozgalomhoz csatlakozás szimbóluma a faültetés.

Ezzel elköteleződünk a kreatív életszemlélet mellett. Ne felejts dokumentációt készíteni az ültetésről. Ha szeretnéd, küldd be az így készült fotót vagy videót. Mutasd meg ezzel a világnak, hogy rá mersz lépni egy önfejlesztő útra.

Az izgalom garantált, de az eredmény akár meglepő is lehet.

Ha ki tudjuk teljesíteni magunkat, a környezetünknek is jobban a hasznára lehetünk. Mert adni is csak az tud, aki rendelkezik többlettel.

Elültetünk egy fát és ha tartjuk magunkat a vállalásunkhoz, csodákat fogunk tapasztalni!

Írjunk kreatívan! Éljünk kreatívan!

A bejegyzés trackback címe:

https://irjunkkreativan.blog.hu/api/trackback/id/tr6017773160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kultgirl 2022.03.09. 08:02:20

Szia, inspirálóak a szavaid. Nagyon jó bemutatkozás, fogom követni a blogodat, csak így tovább!

sminda61 2022.03.09. 15:54:22

Érdekes kezdeményezés, várom a folytatást.

agnessza 2022.03.09. 18:24:52

@kultgirl: köszönöm, nemsokára jelentkezem a következő posztommal! :)

agnessza 2022.03.09. 18:27:42

@sminda61: köszönöm az olvasást, nem kell sokat várnia :)

Revo Lucia 2022.03.28. 12:33:58

Szépen szövöd, nemcsak a bejegyzéseidet, hanem a különböző életterületeket is: valós/képzeletbeli, elméleti/gyakorlati, befele/kifele irányulás. Tetszik.

agnessza 2022.03.29. 09:21:32

@Revo Lucia: Talán azért érezhető ez a komplexitás, mert a kreatív mozgalom ötlete és lényege a lelkem legmélyéről fakadt fel egy olyan pillanatban, amikor mindent újra kellett gondolnom. Egy átfogó terv, program része, melyet a küldetésemnek érzek. Kész vagyok rengeteg munkát fektetni abba, hogy a mozgalom elindulhasson, terjedhessen. Hiszem, hogy van értelme elmondani: Egy új gondolkodásmód elsajátítása sosem késő és mindig megéri, mert csodák születhetnek!
süti beállítások módosítása